19 Mart 2011 Cumartesi

Sevgili Hocam'a...

Sen geldiğinde demiştik; “40 seneden beri yüzümüz gülmedi” diye hocam. Sana halimizi arz etmiştik kendi lisanımızca. Çok ta şey istememiştik senden. Bir kupaydı istediğimiz. Adı çok önemli olmayan...



İlk senende bünyemize ağır gelmeye başladı ard arda gelen galibiyetler. “Neler oluyor?” dedik. Bu bizim o amaçsız hedefsiz takımımız mı? UEFA'ya gidiyorduk az daha! Son maçta kaçırmıştık Avrupa'yı. Ama sana inanmıştı bu şehir. Çok ufakta olsa umudumuz, İstanbul‘a akmıştık UEFA hatırına...

Sonra o muhteşem seneye başladık. Kimseye söylemedik belki ama hepimizin yüreği kıpır kıpırdı hocam. Hayallerimizde dahi düşünmeye utandığımız (!) yola sokuyordun bu şehri yavaş yavaş. Hep bir şeyler olur, yolumuzu keserler diye düşünüyorduk. Ama sadece sen koymuştun kafana futbolcu kardeşlerimizle beraber. “Kesemezler yolumuzu, bizi durduramazlar” diye haykırıyordunuz. Ama biz hala “Bu hafta biteriz, öbür hafta biteriz” hesaplarını yapmaya devam ediyorduk.

İstanbul’un ayrıcalıklı takımları teker teker devriliyordu ve biz rüya gördüğümüze inanmaya başlamıştık artık. Ve sonra hocam bizi de inandırdın. Hep beraber düştük yollara. İnönü Stadı'nda Zapo atarken son dakika golünü, bütün Bursa çıktı kafaya o topla... Onbinlerce insan sevdalısını karşıladı Yalova İskelesi'nde. Kadıköy'de 3. gole giderken futbolcuların, yanında bizler de koşuyorduk. 2-0'dan 3-2 maçlar alıyor, inanıyor, inandırıyordunuz hocam.


Herkesin hesabı varsa Allah'ın da hesabı vardır diyerek,o tertemiz kalbinle iman ederek, hayâlini bile kuramadığımız şampiyonluğu getirdin bize. Şimdi bakıyorum hocam... Bazen başın önde, aklın karışık. Bakıyorum hocam herkes geçmişi unutmuş akıl verme derdinde sana. Bak sevgili hocam; Bu şehir seni gönlünün en baş köşesine yazmıştır artık. Biz kimseye adam sıfatını vermemiştik bu zamana kadar. Sen bizim adam gibi adamımızsın hocam. Bu şehir farklıdır hocam. Vefalıdır. Unutmaz hocam, unutturmaz.


Sakın seni yormasın bu engeller hocam. Bil ki; binlerce yürek hep seninle beraber. Sen iste hocam. Yolumuzu rotamızı çiz, biz hep yanındayız. Seninle uzun yollar gideceğiz daha. Biz bekliyoruz. Yürünecek daha çok yolumuz, alınacak daha çok kupamız var hocam.Sonucu ne olursa olsun dönmek yok yolumuzdan. Biz inanıyoruz. Senin gibi bir komutan varsa başımızda o orduya yenilmek haramdır.

Ve sevgili hocam... Sana son ricamızdır; Seni ve bu takımı hafife alanlara, başarılarını görmek istemeyenlere, seni bizim gönlümüzden alacaklarını sananlara, bizi hesaba katmayanlara, Allah'ın adaletini ve hesabını, çalışanın kazanacağını tekrar gösterme zamanı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder