17 Eylül 2011 Cumartesi

Herkes gider tersine,biz gideriz Mersin'e!

                              

Kayseri karşısındaki güzel futbol ve 3-0'lık net galibiyet neticesinde fırtınalı bir başlangıçla Akdeniz'e yelken açan Bursasporumuz, 27.5 yaş ortalamasıyla ligimizin en yaşlı takımına karşı ve üstelik bugüne dek hiç galibiyet alamadığı Mersin İdman Yurdu ile Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Hava sıcaklığının 30 derece dolaylarında seyir etmesi ve maçın 16:00'da oynanması her iki ekip adına da olumsuz bir durum olarak göze çarparken, Mersin yönetiminin yüksek fiyatlı bilet politikasına rağmen Süper Lige hasret kalan Mersin halkı ve taraftarlarının biletlerin satışa çıktığı ilk günden bu yana büyük ilgi gösterdiği maçta MİY'nun etkili bir taraftar gücünü arkasına alacağı bir maça tanıklık edeceğiz.

Ev sahibi MİY, Ankaragücü gibi son dönemde yaşanan yönetimsel sıkıntılardan ötürü kolu kanadı kırık ve hucuma çıkmakta zorlanan bir takıma karşı aldığı galibiyeti açıkçası ben ölçü olarak kabul etmiyorum. Nurullah Sağlam'ın artık ritüel halini almış toplama takım yapma sevdasını MİY'da da tekrar etmesi, bundan önceki deneyimlerinden hala ders almamış olmasını kendi kapasitesine yakıştıramadığımı ayrıca belirtmek isterim. Maç içinde; Nduka ve Amoah gibi iki güçlü,hızlı fakat tekniği zayıf kanat oyuncularıyla atağa çıkma düşüncesinde olacağını düşündüğüm Akdeniz temsilcisinin, Yahia ve Zurita ile orta alanda savaşma düşüncesinde olurken, Moritz'in kişisel becerileriyle takımı atağa kaldırmasına bel bağlayacaktır. 
Kapasiteleri belli olan şampiyon kadromuzdan M.Keçeli ve gelir gelmez apar topar takımdan gönderilen İbrahim Kaş'ın extra motivelerinin ise bize zarar vereceğini kesinlikle düşünmüyorum.

                                         

Bursasporumuzun MİY karşısında Kayseri kadrosunu korumasını beklerken, E.Sağlam'ın her zamanki gibi alışılagelmiş 4-2-3-1 düzeninde takımı sahaya süreceğini tahmin etmek çokta güç değil artık bizler için, fakat forvet tercihinde Bangura-Tagoe konusunda kararsız olduğuna da kesinlikle eminim, zaten kendisi de hafta içi yaptığı röportaj ve demeçlerden de bunu açıkça ifade etmişti. Maç içinde özellikle Ertuğrul Sağlam'ın oyuncu değiştirme dakikalarındaki skorun oyun yapımızı tamamen değiştirebileceği düşünüldüğünde, olası bir golsüzlük durumunda çift forvetli hucum yapısına bürünmemiz, en zor durumda bile bize rahatlıkla maç kazandıracaktır diye düşünüyorum.  Maçın sonucunu etkileyecek diğer kilit unsur ise, şüphesiz iskeletimizi oluşturan Carson-N-Diaye ,Battala üçlüsünün performansları olacaktır. Bursasporumuz eğer şampiyonluk hedefinin içini doldurmak istiyorsa bunun için en iyi fırsat karşılarındaki MİY galibiyetidir, çünkü buradan alınacak puanlar, hafta içi perşembe günü Beşiktaş karşısında taraftarın maça çok daha farklı bir gözle bakmasını sağlayacaktır.

Dipnot : Bursasporumuz kabul edelim ki bu ligin zayıf halkalarından, kadrosu yaşlı ve kısıtlı olan bir takıma karşı mücadele verecek; kazanmamız değil, kazanmamamız sürpriz olacaktır. 1600. golümüzü de bizdeki ilkleri alma konusunda tecrübe edinmiş Battala'nın atacağını düşünüyorum :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder