14 Ağustos 2009 Cuma

Turkcell Süper Lig / 15-16-17 Ağustos

Turkcell Super Ligimizin 2.haftasında kendisine inandığım ve güvendiğim maçlar,ve bunlara dair bilgi analizleri aşağıda bulabilrsiniz.Umarım hepimiz için karlı bir C.tesi akşamı olur ;)

Bol şanslar....

E.Bayindir




VS

Ankaragücü Hikmet Karaman'ın da dediği gibi son derece basit goller yedi. Bunun yanı sıra ellerinde Ceyhun gibi bir oyuncu var. Adam iğne deliğinden topları geçirdi ve takıma beraberliği kazandırdı. Gerçi Ankagücü 6 pastan 18 in içinden de çok gol kaçırdı. Yani takım pozisyona girmekte zorlanmıyor. Defans hattında sıkıntılar yaşamaya devam ediyorlar.

Manisaspor lige yeni çıkmasına rağmen kentte bir gariplik var ve taraftarla yönetim arasında sorunlar var. Bahsedilen konu taraftar gruplarından bazılarına bedava bilet verilmediği ben o stadın tıklım tıklım dolmasını beklerdim ilk maçta ama boştu takımda gariplikler söz konusu deplasmanda olmasına rağmen Eskişehir maçta Manisa'dan daha fazla pozisyon buldu. Takımda bariz sıkıntılar var.

Manisaspor ve Galatasaray arasında Sezer Öztürk ve Ufuk Ceylan nedeniyle başlayan sıkıntı halen devam ediyor. Tüm bu gelişmelerden sonra iki oyuncu da kadro dışı kaldı ve bu karar halen devam ediyor bundan zarar gören sadece oyuncular değil aynı zamanda Manisa takımı!
GalatasarayBaşkanı Adnan Polat’ın, “Sezer ve Ufuk’u bu sezon olmazsa gelecek sezon mutlaka transfer edeceğiz” sözlerine yanıt veren Başkan Kenan Yaralı, “Eğer Galatasaray, Sezer ve Ufuk’u istiyorsa, gelip bizimle konuşur. Ama bu tutumlarını sürdürürlerse, gelecek sezon bir yıl hiç oynamamış iki futbolcu alırlar” açıklamasını yaptı.

Ankaragücü sezon öncesinde bazı olumsuzluklar yaşasa da ilk defa seyircisinin önüne çıkacağı için ciddi anlamda taraftar desteğini arkasına alacaktır. İlk maçta da zorlu bir deplasmandan beraberlikle döndüler takımın beyni Ceyhun iki gol attı onun moralinin yüksek olması takım için artı avantaj, yeni transfer Vassel birşeyler yapmaya çalışıyor, çabaları var. İlk defa resmi bir maçta taraftarının huzuruna çıkacak.

Bu arada Perşembe günkü idmanında Cihan ve Santos, yürekleri ağıza getirdi. Ankara’da yarın Manisaspor oynanacak karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren Sarı-Lacivertliler’de, ayak bileğine darbe alan Cihan ile dizinden sakatlanan Santos, antrenmanı yarıda bıraktı. Sağlık görevlilerin tedavisini yaptığı iki futbolcunun da, Manisaspor karşısında oynama ihtimalinin yüksek olduğu kaydedildi.

100.Yılını kutlamaya hazırlanan Ankaragücü daha oturmamış ve yeni bir takım olan Manisa'yı yıkmayı bilecektir.


Ankaragücü kazanır - 2.05
Ankaragücü beraberlikte iade -1.48

----------------------------------------------------------------

Galatasaray-Denizlispor

Sezona flaş transferlerle başlayan Galatasaray; Ali Sami Yen Stadında Denizlispor'u konuk ediyor.

Tenik direktörlüğe F.Rijkaard'i getiren,Keita,Elano gibi dünya starlarını kadrosuna katan Galatasaray önce Avrupa Arenasında M.Netanya'ya 2 maçta 10 gol attı daha sonra da ligde Antep gibi zorlu bir deplasmanda 3 golle 3 puanı almayı başardı. Şüphesiz bu maçlarda başrolde takımın yeni kaptanı ve Türk futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği en büyük değer Arda vardı. Bu maçta tek devrede olsa yeni transfer Elano'nun da forma giymesi bekleniyor.

Denizlispor ise yine sıkıntılı bir sezonun ardından teknik direktörlüğe Kocaelispor'un 2. yarıdakiçıkışındaki baş aktör Erhan Altın'ı getirerek başlayan Denizlispor ligin ilk haftasında Fenerbahçeile karşılaştı. Sahasında oynamasına rağmen sahada hiçbir varlık gösteremeyen Denizlispor hezimetten Dos Santos'un beceriksizliği sayesinde kurtuldu. Maç 2-0 bitti belki ama 5-6 olması işten bile değildi. Açıkcası takımda hiç bir uyum göremedim ben. Bloklar arasında en ufak bir iletişim yok.Eğer bu takım böyle oynayacaksa bu sezon büyük acı çeker.

Ali Sami Yen'de taraftarlarıyla buluşacak Galatasaray,Denizlispor gibi savruk ve dağınık
bir takımı gole boğar diye düşünüyorum. Galatasaray'ın erken bulacağı golle maçı farklı kazanmasını
bekliyorum.

HT/FT Galatasaray 1.72 paddy power
Galatasaray -1.5 Hcp 1.79 pinnacle

-----------------------------------------------------

TRABZONSPOR - DİYARBAKIRSPOR


Trabzonsporu geçen hafta Sivas maçında çok beğendim, geçen seneki acemeliklerini atmışlar.Orta sahada Selçuk, Tjikuzu, Colman gayet başarılı performans gösterdi, özellikle Tjikuzu'nun performansı takımın orta sahasını bir hayli rahatlatmış, bu rahatlıktan en fazla Selçuk ve Alanzinho yararlandı, geçen sezon Selçuk hem top rakipdeyken efor sarfediyordu, hem kendilerindeyken; defans hattında sıkıntılar yine devam etmekte ama haftalar ilerledikçe bu sıkıntının da azalacağını düşünüyorum, kaleci Sylva belki de kariyerinin en kötü gollerinden birini yedi geçen hafta, yine de iyi bir kaleci

Diyarbakır cephesine; bir takım üst lige çıktığında neden elindeki bütün oyuncaları gönderip yerine yenilerini alır aklım bir türlü almaz, komple yeni takım sadece 1 aydır birbirleriyle idman yapmışlar, yönetimin içirisinde bulunduğu kriz kısacası Diyarbakırda ilk haftadan itibaren sıkıntılar hissediliyor, Ankaragücü lü futbolcularının tamamen beceriksizlikleri karşısında aldıkları 1 puana nasıl sevindiklerine şahit oldum, kendi evinde aldığın 1 puana seviniyorsan bir şeyleri yaşamadan, baştan kabullenmişsin demektir.Trabzonspor karşısında nasıl oyun oynayacaklarını söylemek için müneccim olmaya gerek yok, orta alanı kalabalık tutup erken gol yememek, gol ne kadar gecikirse dirençlerinin artacağını düşünecekler, atarsam da ne ala olur mantığıyla maçı tamamlayacaklardır, Trabzonspor buna ne kadar izin verir; bunu bekleyip göreceğiz.

Son olarak; çok iyi bir hazırlık dönemi geçiren, Avni Akerde taraftarının önüne yeni çıkacak hırslı Trabzonspor, Diyarbakırsporu bence ezici bir üstünlükle yenecektir.

Trabzonspor kazanır 1.35
Trabzon -1 HC 1.90

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder