14 Ağustos 2016 Pazar

Sezon Öncesi Bursaspor

Takvimler 13 Aralık 2008’i gösterdiğinde Bursaspor Trabzonspor’u 2-1 ile geçiyor ancak teknik direktör Güvenç Kurtar büyük tepkilere maruz kalıyordu. Kazanan bir takımın hocasının bu kadar sert tepkiler göreceği şehir de ancak Bursa olurdu herhalde… Güvenç Kurtar aradan 8 sene geçse de niye tepki gördüğünü anlayamadı belki ama Bursaspor taraftarının ne istediği çok net şekilde belliydi. Dün akşam da şayet Bursaspor taraftarı tribünde olsaydı benzer bir sahne yaşanabilirdi.

Girizgâhtan da tahmin edeceğiniz üzere Bursaspor iyi oynamadı, iyi oynamayı geçtim ilk yarı vasat bile değil çok kötüydü. Maçın ilk yarısında üç pas yapamayan tek şut çıkartamayan bir takım izledik. Orta üçlünün yaşları toplamı 96 ortalaması ise 32. Dinamik bir takımın orta sahası olma görüntüsünden oldukça uzak. PTT 1.Lig’de play off mücadelesi veren bir takımın tandemi olabilecek Şamil-İsmail ikilisiyle gol yemememiz ise tam anlamıyla mucize. Beklerin hücumu düşünmediği kendi bölgemizi savunsak kâfi düşüncesine kapıldığı bir maç izledik. Acilen bu düşünceden sıyrılmaları gerek, hem Serdar hem de Aziz’in yerinin garanti oluşu onları rehavete sürüklememeli. Hücuma çıkmayan bekin günümüz futbolunda yeri yok.

Necid bir şekilde tekrar takıma adapte edilmeli, en azından Deniz dönene kadar, yoksa santrfor pozisyonunda da ciddi bir sıkıntı yaşayacağız ilk maçlarda. Pozitif olan hiç mi bir şey yoktu? Vardı elbette; Harun’u, Pablo’yu Del Valle’yi izlemek büyük keyif verdi. Pablo topu aldığında bir tarafında Del Valle’yi görürken diğer tarafta da 100 bin £ için elden kaçan Djalma Campos’u görebilmiş olsaydı herhalde o da biz de çok daha mutlu olurduk. Maçın ikinci yarısında daha derli toplu bir Bursaspor izledik. En azından hücuma çıkmayı düşündük. Topu kalemizden uzak tuttuğumuzda hücum oyuncularımızın kalitesi de öne çıkmaya başladı. Pablo, Del Valle ve Bilal’in yönlendirdiği hücum organizasyonlarında gelişen ataklarla pozisyonlarda bulduk. Ancak bir kez daha söylemek gerekir ki ligdeki birkaç zayıf ekip dışında Pablo ve Bilal orta sahası bize zafiyet yaşatır.

Maçı kazanmak değerliydi zira kaybetseydik ciddi bir eleştiri sonrası panikle yapılmış yanlış transferleri takımda görebilirdik. Ki zaten yeterince yanlış hamle varken daha fazlasını hiç birimiz kaldıramayız. Aynı zamanda lige sirayet edecek bir özgüven kaybının da önüne geçmiş olduk, sonuç olarak kazanmış olmakla birlikte, yetersiz olduğumuzun da bilincinde olarak bu takıma takviye yapmalıyız. Yapılacak takviyelerle mevcut kadronun da performansı bir iki level yukarı çekilebilir. Takviye yapılacak 3 bölgenin de herkes farkında nitekim.

Bursaspor dün lodos gibi esip Trabzon'u yerle bir etti. Bakalım ligde fırtınaya dönüşüp camianın arzuladağı sonuçları alabilecek mi? Bunu da hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder