11 Temmuz 2010 Pazar

The World Cup Final ''10


HOLLANDA - İSPANYA

Geldik son maça. İşin yoksa bir 4 sene daha bekle

Bu Dünya Kupası futbolun ve maçların dışında başka şeylerlede hatırlanacak;

-Vuvuzela (Allah korusun, bir daha lütfen o sesi duymayalım )

-Ahtapot (Hayvanın karnı aç, hangi kutuda daha büyük midye varsa ona dalıyor ama ciddiye alanlar bile oldu 2014e kadar çoktan kalamar tava olur )

-Maradona (TD olarak bile olsada varlığıyla renk kattı bence. Seveni, sevmeyeni herkesin gözü ondaydı. Antremanda elinde puroyla maç yapması ayrı bir zevk sahibi olduğunun göstergesiydi Ne yardan ne serden hesabı )

-Üründül (Sadece biz bilecez ondaki büyük cevheri, dünyanın haberi olmayacak ondan. Arjantinin Messisi varsa bizimde Üründülümüz var )

-Köyt (Tamam doğrusu bu olabilir ama ne gerek var, Kayt de geç, kime name yapıyorsun ki Levent)

Gelelim maça.

İspanyanın Dünyanın en kaliteli kadrosuna sahip olduğuna kim karşı çıkarsa Allah taş yapar. Gerçekten gelmiş geçmiş en iyi 2-3 Dünya Kupası kadrosundan biri bu kadro ve ne yazıkki gerçek gücünün çok altında maçlar çıkardı.Rijkaard Barcelonaya geldi ve Total futbolu oturttu. Luis Aragones, Pep Guardiola, Vicente Del Bosque de bu işin meyvesini yedi. İşte kısaca bugünkü İspanyanın 2-3 yıllık mazisi.Genede beklentilerin altında bir futbol oynuyorlar. Maçlarını çok daha rahat kazanacak güçteler çünkü. Onlar için en büyük sıkıntı bu kupayı daha önce hiç kazanmamış olmaları. Stres yaparlar mı, bence çok deneyimliler yapmazlar ama ayakların titrediği anlarda olacaktır onlar için.

Bu maç İspanya için kolay geçmeyecek bu kesin. Karşılarında Almanyadan daha sert bir ekip bulacaklar. Almanyaya göre bir artısı daha var Hollandanın o da İspanya gibi oynamaları. Orta sahada bol pas, bol pres, mümkün olduğunca kanatları kullanma ve araya pasla oynama. (Ömer Üründül gibi hissettim kendimi bir an )

İspanyanın tek artısı Hollandaya göre biraz daha hızlı top çevirmeleri ve birbirlerine biraz daha yakın oynamaları. Savunması evet daha iyi ama Pique çok ağır bir oyuncu. Capdevilla da Robben karşısında bazı pozisyonlarda çaresiz kalacaktır ve eğerki Capdevillanın kademesine girilmezse Robben to score olur.
Ayrıca İspanyanın orta sahadaki pas alışverişine mümkün olduğunca izin vermemeye çalışacaktır Hollanda. N.De Jong'a Brezilya maçından sonra 2. defa ihtiyaç duyulacak bu maçta. Yoksa bu sistemin oyuncusu değil heleki küçük maçlarda.

İspanya gene Almanya maçındaki gibi kalitesiyle Hollanda alanına yıkabilir maçı ama karşılaşacağı sertlik onları yıldırabilir.İşte Hollandanın bu maçtaki en büyük kozu bu sertlikleri olacak. İspanya yılmaya müsait bir ekip. M.Van Bommel gibi N.De Jong gibi oyuncular zaman zaman profesyonellik sınırlarını zorlayarak sert oynayacaktır yine.

Hollandanın diğer kozları Robben ve Sneijder tabiki. Robbene bol bol kademeli savunma olacaktır ama nereye kadar. İlk yarı etkisiz bir Robben görebiliriz ama elbet istediği fırsatı bulacaktır. Sneijder de ceza alanı çevresinden çok etkili vuruyor o da bu fırsatı bulacaktır. Van Persie pivot santrafor olmadığı için İspanya savunması içinde kaybolacaktır yine. Ondan fazla birşey beklemiyorum. Savunma güvenliğini ise hiç bozmayacaktır Hollanda. Risk almayacak bir Hollanda göreceğiz.Fakat İ
spanya , futbolcuları gerek takımlarında gerekse milli takımda final oynayan ve kazanan futbolculardan kurulu.Sadece dünya kupaları eksik ...

Sahaya barcelona kökenli futbolculardan kurulu bir kadroyla çıkılması saha içinde takımın ayriyetten bir oryantasyona ihtiyaç duymamasını sağlıyor.İspanyol futbolcuları daha fazla winner zihniyetine sahip oldukları için bu maçı kazanacaklardır.

Elveda Dünya kupası,elveda Güney Afrika ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder