3 Ağustos 2010 Salı

Class of one's own,''Mourinho''!


...İnter tesislerinden ayrılırken,takım kaptanına sarılıp gözyaşı dökebilen teknik adam,kendisini duygusuz ve şımarık diye ananlara,aslen ne kadar vefalı olduğunu kanıtlasa da,O ;söylediği sözler girdiği diyaloglar,maç sırasında futbolcularının ellerine verdiği küçük notlarla vs. şimdiden fenomenler arasındaki yerini almış,sıradışı bir teknik adam...Ukala gibi görünsede bir çok kişi tarafından çok sevilir.İngiltere bu yönden onun için biçilmiş kaftandı şüphesiz. İtalya'da çok fazla polemik yaratacağı ortam yoktu.Şimdi rekor harcamalara rağmen kazanılmayan şampiyonluk,son 6 yılda avrupada kayda değer bir yere gelinememiş olmanın getirdiği bıkkınlıkla artık tekrar ''Los Galacticos''u yaratmanın peşinde,Real Madrid'te...

Küçük bir Jose Mourinho ve unutulmaz sözleri arşivi...

Chelsea’nin başına gelişine dair: “Elimden gelenin en iyisini yapmaya, durumu olumlu şekilde geliştirmeye ve imajıma ve futbol felsefeme uygun takımı yaratmaya niyetliyim. En iyi oyuncular ve kibirimi mazur görün ama en iyi menajer bizde...”

Bir muhabirin Şampiyonlar ligi finalinden önce yapılan basın toplantısında ''-Final için üzerinizde baskı hissediyor musunuz'' sorusuna; ''-Günde 15 saat çalışıp,evine ekmek götürmeye çalışan baba baskı hisseder,biz spor yapıyoruz,Futbolda baskı olmaz...''

“Futbol menajerlerini yeni veya eski diye değerlendirmem. Ben iyiye ve kötüye inanırım. Başarıya ulaşanlar ve ulaşamayanlar... Lütfen küstah olduğumu düşünmeyin ama ben Avrupa Şampiyonu’yum ve özel biriyim.”

“Eğer işimin kolay olmasını isteseydim, Porto’da kalırdım. Güzel mavi koltuk, UEFA Şampiyonlar Ligi kupası, Tanrı ve Tanrı’dan sonra ben...”

Takımda yaptığı taktik ve oyuncu değişikliklerine dair: “Eğer evdeki garajınızda bir Bentley’niz, bir de Aston Martin’iniz varsa ve her Allah’ın günü gideceğiniz yere Bentley’inize binerek gidiyorsanız, e biraz aptalsınız demektir.”

Oyuna alınmadığı için Mourinho’ya patlayan Ricardo Carvalho: “Ricardo Carvalho, bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyor gibi. Bir IQ testi yaptırmasında, ya da ne bileyim, bir akıl hastanesine başvurmasında fayda olabilir.”

Arsene Wenger’e dair: “Onun röntgenci olduğunu düşünüyorum. Böyle tipler vardır; evde otururken teleskopla başka evlerin içinde başkalarının neler yaptıklarını izlerler... O da Chelsea hakkında konuşuyor, konuşuyor, konuşuyor...”

Barcelona’ya yenildikleri maçta Asier Del Horno’nun maçtan atılmasına neden olan Lionel Messi: “Barcelona, muhteşem tiyatrolarıyla bir kültür kenti. Bu çocuk da artistliği iyi öğrenmiş.

İnanca dair: “Normal şartlar altında Porto şampiyon olacaktır; anormal şartlar altında, Porto yine şampiyon olacaktır.”

Zirveye dair;''Zirvede baskı diye birşey yoktur,baskı 2.likte,yada 3.lükte...''

Liderliğe dair: “Şu anda lider durumda olmamız kulübün maddi gücünden kaynaklanmıyor. Bütün kupaları alma iddiamız, benim üstün çabalarımdan ve emeğimden kaynaklanıyor.”

Frank Rijkaard’a dair: “Benim futbol hayatımda koca bir sıfır var. Ancak onun futbol hayatı mükkemmeldi, başarılarla doluydu. Benim teknik direktörlük kariyerimde kupalar varken, bu kez Rijkaard’ın elinde koca bir sıfır var.

Sir Alex Ferguson’a dair: “Belki ben de 60’ıma geldiğimde, aynı ligde 20 yıllık kariyer devirdiğimde ve herkesin saygısını kazandığımda, insanlarla konuşurken onların hafiften titremelerini sağlama kudretinde olurum. (Birkaç gün sonra...) İnsanlar kasırga kopsun istiyor ama yok öyle bir şey. Sir Alex’e müthiş bir menajer olduğu için saygı duyuyorum ama o da prosedüre uymak zorunda. Ben hakemlerle konuşmam ve başka menajerlerin de bunu yapmasını istemem... Bir de... Konuşmak vardır, bağırmak vardır... Bu Sir Alex’e karşı olduğum anlamına gelmiyor. Çarşamba günü maçtan sonra ofisimde şarap içtik. Maalesef kötü bir şaraptı, o da bundan şikayetçiydi. Sözüm var; sezonun ikinci yarısında doğumgünüm var. Ona güzel bir Portekiz şarabı götüreceğim."

A.Wenger için "hala çocuk bakıcılığı yapmaktan takımını şampiyon yapamıyor" C.Ranieri için "ingiltere'de kaldı sadece günaydın ve iyi günler demeyi öğrendi başka kelime öğrenemedi"

Bologna teknik direktörümihajloviç, mourinho için "mourinho ile futbol konuşmam. futbol oynamamış birinin bazı şeyleri anlamasını beklememek lazım" dedi. mourinho çok kısa bir süre sonra mihajloviç'e kendi stilinde cevap verdi; "jokey olmak için önce at mı olmak gerekir?"

Zlatan-Eto takası hakkında'' Sadece aptal bir antrenör İbrahimoviç'i kaybettiği için üzgün olmadığını söyleyebilir ancak onun yerine gelen oyuncuyu beğenmemek de yalnızca aptal birinin söyleyebileceği bir şey" dedi. Elbette Eto'o da çok büyük golcü ama Ibrahimoviç'le asla karşılaştırılamaz bile. Ibrahimoviç'in üstüne sistem kurabilirsin ama Eto'o yu kurulu sisteme yerleştirebilirsin ancak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder