18 Ağustos 2010 Çarşamba

Oezil at Real Madrid

Bu zafer Almanya'nındır. Kutlamak, tebrik etmek gerekiyor. Mesut, Schalke'de ve Werder'deki oyunuyla göze batsa da, onun bir futbolcudan çok daha fazla anlam ifade ettiğini Almanlar bizden daha iyi kavramıştı. Mesut bir projeydi. Ve proje de onların işi... Hem yetenekleriyle, hem de sosyal konumu itibariyle oldukça stratejik bir öneme sahip Mesut'un etinden ve sütünden faydalanmayı başardılar. Bunu yaparken de son derece sistemli davrandılar. Ve bu resim de onların Türkiye Futbol Federasyonuna, ve hatta tüm Türkiye'ye karşı zaferinin resmidir.
Bu proje mutlu sonla Şu resimdeki gövdenin üstüne Nuri Şahin'i koyamadık. Bundan böyle yalnızca yeni Mesutlar değil, Nuriler, Halil ve Hamitler de en doğruyu seçeceklerdir. Zira vicdanlarıyla yaptıkları tercihlerdeki sorumluluğu taşıyacak vicdan ve izan sahibi insanlar yok buralarda. Onların, yalnzıca birer futbolcu değil, çok mühim birer projeler, köprüler olduğunu anlayacak insanlar yok. Tebrikler Mesut, Tebrikler Almanya...
Artık tek şansımız, Almanların kazandığı bu yarışta bizim de kazanmış sayılmamız. Şimdi herkes kendi çapında dersler vermeye devam edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder