23 Ekim 2011 Pazar

Canın Sağolsun AZİZ'im

..stada ilk girdiğimizde bir Bursa maçından çok, sanki milli maça gelmişiz havası uyandırdı bende, nitekim böyle de olması gerekiyordu en nihayetinde, 24 şehidimizi gözrmezden gelemezdik elbette. Bursapor taraftarları olarak bizler bu konuda ''teröre lanet'' konusunda belki de ülkenin en çok dikkati çeken taraftarlarıyız. Bu sebepten ötürü genelde gergin geçen Bursa-Trabzon maçları, böyle özel bir durumdan ötürü gayet samimi ve sıcakkanlı bir ortamda başladı. Sahada Trabzon’un ilk 11’indeki 4 yeni transfere karşılık bizim tam 5 yeni transferimiz vardı ama Ertuğrul Sağlam 4’üncü yılına giren temel oyun planına radikal müdahaleler yapmadığı ve de transferde bu plana uygun adamları kadroya kattığı için aşağı yukarı aynı futbolu devam ettirmeyi sürdürdük. Yine kenarları iyi kullandık, yine duran toplarda etkiliydik; belki kazanıyor/belki kaybediyoruz ama hâlâ (büyük takımlar dahil) herkese karşı karakteristik futbolumuzu oynamaya devam ediyoruz aslında. Maçta da bunun eksi ve artılarını fazlaca gördük. Maç boyunca oyunu tamamiyle sirkülase etsek de, bitirici oyuncu eksikliğini yine hissettiğimiz bir maça tanıklık ettik. Keny Miller'ın neden takımda tutulamadığını bu maçta bir kez daha sorum kendime. 


Aslına bakarsanız futbolun bir skor oyunu olduğunu gözardı ederek maça bakarsak, bizim açımızdan herşey muhteşem olarak değerlendirilebilir. Ozan'ın savaşça mücadelesi sonrası , Sestak’ın golüyle öne geçtiğimizde hem moral hem de güven bulduk. Trabzonspor’u kendi kalesine yaklaştırmayan ve oyunu kontrolünde tuttuğumuz anlarda, o ana dek Türkiye'nin en formda oyuncusu Serdar Aziz’in yaptığı hatalı pası ile adeta yıkıldık diyebiliriz. Kazanılan penaltıda Süleyman Abay'ın hatalı hatasız olduğundan çok, milli oyuncumuz Burak'ın bu tür ucuz harekette bulunması beni açıkçası üzdü. 1-1 sonrasında 10 dakikalık bir şokun ve duraklamanın ardından oyunu yeniden rakip yarı sahada oynamaya başladık. Ancak çok adamla kendi yarı sahasında oynayan Trabzon karşısında pozisyon üretmekten çok uzaktık.


Bjk ve G.Saray’a iyi oynayarak & fazla pozisyon vermeyeden kaybeden Bursasporumuz, Trabzonspor karşısında da benzer bir görüntüyle kazanabileceği maçı berabere bitirdi. Ama sonuçta belli bir kalitede oluşumuz kimseyi olumsuz bir havaya sokmamalı, biraz beceri ve sonuç odaklı hareket ettiğimizde seri galibiyetler gelecektir, bunun da Orduspor deplasmanında başlamasını bekliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder