1 Ekim 2011 Cumartesi

Gençler'i yendik,kendimize geldik


Bilet kuyruğunda fazla beklememek için hızlıca hareket edip, stad önündeki biletix gişelerine geldiğimde anladım ki, bu maçı bizbize, gerçek Bursaspor sevdalılarıyla beraber izleyeceğiz. Her nekadar içim burkulsa da, taraftarların maça gelmemelerindeki sebepleri düşündüğümde bir nebze olsun onlara hak vermedim desem haksızlık etmiş sayılmam. Bursaspor taraftarları olarak bizler, esnaf ve işçilerden kurulu olan, çoğunluğu asgari ücrete tabi olan, haftada 2 maça gelip 100 TL'yi gözden çıkaramayacak (2 maç ücret,+yol+yemek vs.) kişilerden oluşan bir orta-alt kitleye sahip bir taraftar profiline sahibiz.Yönetimin bu durumu ısrarla görmezlikten gelişi daha ne kadar devam edicek merak ediyorum doğrusu.

Abitoğlu'nun düdüğüyle başlayan mücadelede Sestak ve Basser ikilisinin oluşturduğu, G.Birliği sol kanatını deyim yerindeyse hallaç pamuğu gibi atmıştık ki, Fuat Çapa durumu çabuk fark edip,oraya çift sağ bek önlemini alarak açığı kapatmaya çalıştı. 14. dakikada Mumunga'nın direkten dönen kafası yüreklerimizi ağzımıza getirirken, geri kalan dakikalarda her iki ekipte birbirine net bir sütünlük sağlayabildi denemez. Ta ki, ilk yarının son dakikalarında Basser'in ikinci kez üstüste ortasını iyi takip eden Ozan İpek'in kafasıyla durum 1-0'a gelene kadar. 

Oyunun 2. devresi aynı 11'ler ve ilk yarıdaki dengeli oyunla devam ederken, Sağlam'ın 64. dakikada her zamanki gibi bekleneni veremeyen (FC Gomel deplasmanı hariç) Insua'nın yerine 10 numaramız Battala değişikliğini yapmasıyla bir anda tüm dengeler değişti ve Bursaporumuz bambaşka bir kimliğe büründü.Oyunda kaldığı 25 dakikaya tam 3 asist sığdıran Battala, hem takım arkadaşlarını, hemde az sayıdaki bizleri coşturmasını bildi. (Maç sonu oyuncularla yaptığımız ''Güzeller içinden bir seni seçtim'' görülmeye değerdi doğrusu, aşağıdaki videoda da izleyebilirsiniz. El emeği, göz nuru :)


4-0'lık G.Birliği galibiyeti, bir nevi Kayseri maçına benzese de, Bursasporumuzun bu ligde zirve takımlarından biri olduğumuzu bizlere gösterdi. Alınan 3 puan Bjk ve Sivas mağlubiyetlerini bizlere bir nebze unuttururken, milli maçlar arası da 16 Ekim'de Galatasaray ile yapacağımızı maç öncesi de takıma extra motive unsuru sağlayacaktır şüphesiz. Serdar Aziz'in Sivas maçından mıdır bilinmez müsabakaya kaptan olarak çıkması, bizleri bir başka mutlu ederken, maç bitiminde Ertuğrul hocamızın Bursaspor kariyerinde ilk kez tribünlerinin önüne kadar gelip, taraftarı alkışlaması bir anlamda mesaj niteliği taşıdığının da altını çizmeden geçmeyelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder