25 Ekim 2011 Salı

Muammer Kaddafi üzerine


Kaddafi hakkında 1 yıl öncesine kadar zerre bilgisi olmayıp şu günlerde izlediği uydurma haberlerle beyni yıkanmış, günü birlik yaşayan ve Kaddafi'yi cidden "zorba, halk düşmanı" sanan adamlara laf anlatma gibi bir amacım yok kesinlikle. Kendisi arap dünyasının yetiştirdiği ender liderlerden biriydi, hayatını ülkesine adamış, daima emperyal güçlere, ulusunun çıkarları uğruna kafa tutmuştur. Sağlığında arap birliği için çok çaba sarf etmişti ama bu sefer ölümü bir birlik doğurabilir. Çünkü o artık arap dünyası için vatanını haçlılara karşı savunmuş ve bu uğurda "şehit" olmuş bir efsanedir bana göre. Bu adam Çağrı ve Ömer Muhtar filmlerinin prodüktörüydü. Ölümüne sevinen yavşaklar yine ramazan ayında manevi orgazmlar eşliğinde çağrı filmini izlerken, bunların hiçbirini bilmeden iç geçirecekler ya ona üzülüyorum işte... Öleceğini bile bile vatanını terk etmemiş ve "ya şehit olurum ya zafer kazanırım" demiş birinin vatan sevgisi daha nasıl açıklanabilir.
Böylesine bir ölüm arap dünyasında çok ciddi bir infiale ve reaksiyona yol açmasını bekliyorum, Erdoğan'ın da kendi ifadesiyle "eşbaşkanı" olduğu BOP'un kuzey afrika ayağı olarak öngörülmüş "arap baharı" olarak sunulan bu cia organizasyonuna karşı arap dünyasında bir birlik oluşabilir. Bir modern çağ haçlı seferi sonucu gelişen olaylar neticesinde barbarca öldürülen Kaddafi'nin öldürülmesi, katili olan cahil, satın alınmış gericilerin tekbir getirmeleri ironinin en uç noktasıydı bana kalırsa. Aylardır devam eden nato uçaklarının bombardımanları, silah, para yardımları varken hala ciddi ciddi kendisini 3-5 çapulcunun devirdiğini sananlar var. Vahşilerin eline geçmeden önce konvoyuyla geri çekilirken nato uçakları tarafından yapılan bombardıman sonrası yaralanması dahi herşeyi açıklıyor esasında.
Kaddafi o kadar serveti olmasına rağmen kendisi ve ailesi ülkelerini terk etmeden, kaçmadan söz verdiği gibi savaşarak öldü. Acaba onun yerinde biz olsak ne yapardık? Hoşçakal Arap Dünyası'nın CHE 'si, hoşçakal Arap Sosyalizmi'nin öncüsü, hoşçakal onurlu adam. Ruhun şad olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder